Eğer Allah`ın fazlı (lütfu) ve rahmeti senin üzerinde olmasaydı onlardan bir grup seni dalalete düşürmeye yeltenmişti. Oysa onlar ancak kendi nefislerini dalalete düşürürler ve sana hiçbir şeyle zarar da veremezler. Allah sana kitabı ve hikmeti indirdi ve sana bilmediklerini öğretti. Allah`ın üzerinizdeki fazlı (lütfu) çok büyüktür.
(Nisâ sûresi-113)
Bir Hadis
Fedâle İbni Ubeyd şöyle dedi: Hz. Peygamber (s.a.v.) ashâba namaz kıldırırken, onlardan bazıları açlığın verdiği takatsızlıktan dolayı ayakta duramayarak düşüp bayılırlardı. Bunlar Suffe ashâbı idi. Çölden gelen Bedevîler: Bunlar deli, derlerdi. Resûlullah (s.a.v.) namazı bitirince açlıktan bayılanların yanına gider ve onlara: Allah Teâlâ'nın yanında sizin için neler hazırlandığını bilseydiniz, daha fazla yoksul ve muhtaç olmayı isterdiniz buyururdu. Tirmizî, Zühd 39
Bir Dua
“Allah’ım! Bize imanı sevdir, kalplerimizi imanla süsle. Bize küfrü, itaatsizliği ve isyanı sevdirme, kerih göster, bizi doğru yolu bulanlardan eyle.” (Hâkim, Deavât, No: 1868)
Hikmetli Söz
İnsan, tarihe her istediğini söyleyebilir. Çünkü ölüler itiraz edemezler. - (Cenap Şahabettin)