Bismillahirrahmanirrahim Sizi ve önceki nesilleri yaratandan (Allah'tan) korkup sakının (takvâlı olun). Şu’arâ sûresi-184
Bir Hadis
İbnu Mes`ud (ra) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) ALLAH`tan hakkıyla haya edin!` buyurdular. Biz: Ey ALLAH`ın Resulü, elhamdülillah, biz ALLAH`tan haya ediyoruz.` dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız hayâ) değil. ALLAH`tan hakkıyla hayâ etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batnı ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, ALLAH`tan hakkıyla hayâ etmiş olur. (Tirmizi, Kıyamet 25)
Bir Dua
`Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, gerçekten sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin.` - Müslüman'ın duası (Haşr Suresi 10)
Hikmetli Söz
Senden dünyanın da, Ahiretin de hayrını istiyorum, ey merhamet edenlerin en merhametlisi!