De ki:"Şüphesiz ben ancak sizin gibi bir beşerim. (Ancak) bana sizin İlahınızın tek bir İlah olduğu vahyolunuyor. Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa artık salih amel işlesin ve Rabbine ibadette (kullukta) hiç kimseyi ortak koşmasın."
(Kehf sûresi-110)
Bir Hadis
Hz. Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:Cömert kişi, Allah`a yakın, Cennet`e yakın, insanlara yakın ve Cehennem ateşin den uzaktır.
Cimri insanda, Allah`tan uzak, Cennet`ten uzak, insanlardan uzak, Cehennem ateşine yakındır. Cömert cahil, ibadet eden cimri den Allah`a daha sevimlidir. Tirmizî, Birr,40
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah'ım, nefsime takvasını ver onu temizle, onu temizleyenlerin en hayırlısı sensin Onun velisi (sahibi) ve mevlâsı (efendisi) sensin. (Müslim, Zikir, 73)
Hikmetli Söz
Allah adın zikredelim evvelâ
Vâcib oldur cümle işte her kulâ.
Bir kez Allah dese aşk ile lisân
Dökülür cümle günah misl-i hazân.
İsm-i pâkin pâk olur zikreyleyen
Her murâda erişir Allah diyen.
- Süleyman Çelebi