Ey iman edenler Allah`tan nasıl korkmak (takvâlı olamak) gerekiyorsa öylece korkun (takvâlı olun).Ve siz, ancak müslüman olmaktan başka (bir şekilde de) ölmeyin.
(Âl-i İmrân sûresi-102)
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olanıdır. Suyûtî, Camius-sagir, 2/10
Bir Dua
Allah’ım! Bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır, bana fayda verecek ilmi bana öğret ve benim ilmimi arttır. Her hâl üzere Allah’a hamdolsun. Cehennem ehlinin hâlinden Allah’a sığınırım.” (Tirmizî, Deavât,130)
Hikmetli Söz
Komşuluğu korumak, ahde uymak, iyiliğe itaat, kibre karşı çıkmak, fazileti almak, aşırılıktan sakınmak, öldürmeyi büyük suç olarak görmek, insanlar için insaflı olmak, öfkeyi yutmak ve yeryüzünde fesat çıkarmaktan sakınmak gibi övülecek hasletler için mutaassıp olun.
Hz. Ali (r.a.)