Ve onlar ki Rablerinin yüzünü (rızâsını) arzu ederek sabrederler namazı düzgün kılarlar Kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık (olarak) infak ederler ve kötülüğü iyilikle savarlar İşte onlar (var ya) bu yurdun akibeti (ahiret) onlar içindir.
(Ra`d Sûresi-22)
Bir Hadis
Abdullah İbn Abbas (r.a.)'dan rivayet edilmiştir: Resulullah (s.a.v.) Abdulkays (heyetinin) Eşeccine: Doğrusu sende Allah'ın sevdiği iki özellik vardır: Yumuşak huyluluk, tedbirli davranmak buyurdu. Müslim iman 25 (17) Tirmizî Birr 66 (2011) İbn Mâce Zühd 18 (4188)
Bir Dua
“Allah’ım! Bütün işlerimdeki ölçüsüzlüğümü, cahilliğimi ve hatamı bağışla. Sen bunları benden daha iyi biliyorsun.” (Buhari, Deavât, 60)
Hikmetli Söz
Zamanımız insanlarının dostluğu çarşı yemeği gibi, rengi ve görünüşü güzel, fakat tadında iş yok.- Malik bin Dinar