Kendilerine apaçık beyyineler (belgeler) geldikten sonra, tefrikaya (ayrılığa) düşüp ihtilaf edenler (ayrılanlar) gibi olmayın.İşte onlar için azim (büyük) bir azap vardır.
(Âl-i İmrân sûresi-105)
Bir Hadis
Hz. Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: Allah'ım, ben iki zayıfın; yetim ve kadının hakları konusunda (insanları) şiddetle uyarıyorum, onların haklarına el uzatılmasını (özellikle) yasaklıyorum. İbn Mâce, Edeb, 6
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Seni zikretmek, nimetlerine şükretmek ve sana en güzel biçimde ibadet etmek konusunda bana yardım eyle. (İbn Huzeyme Duâ 751)
Hikmetli Söz
Biz de, bütün mülk de, Allah`a ait olarak sabahladık; Onun ortağı yoktur; Ondan başka ilâh yoktur ve dönüş Onadır. Gökleri ve yeri belli bir sistemde yaratan, gayb ve şehâdet âlemini bilen, her şeyin Rabbi ve Sahibi olan Allahım, şehâdet ederim ki, Senden başka ilâh yoktur. Nefsimin ve şeytanın şerrinden, onun ağından, nefsime bir kötülük yüklemekten veya bir müslümana kötülük dokundurmaktan Sana sığınırım. (4 defa)