Kafir olan ehl-i kitap ve müşrikler Rabbinizden üzerinize hiçbir hayrın indirilmesini istemezler (arzu etmezler) Oysa Allah dilediğine rahmetini tahsis eder (Muhakkak) Allah azim fazl (lütuf ve ihsan) sahibidir.
(Bakara sûresi-105)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (ra) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Namaz için ezan okunduğu zaman şeytan oradan sesli sesli yellenerek uzaklaşır, ezanı duyamayacağı yere kadar kaçar. Ezan bitince geri gelir. İkamete başlanınca yine uzaklaşır, ikamet bitince geri dönüp kişi ile kalbinin arasına girer ve şunu hatırla, bunun düşün diye aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesvese verir. Öyle ki (buna kapılan) kişi kaç rekat kıldığını bilemeyecek hale gelir." Buhârî, Ezân 4, Müslim, Salât 19, Mesâcid 83; Ebû Dâvud, Salât 31; Muvatta, Nidâ 6; Nesâî, Ezân 30
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi saptırma bize tarafından bir rahmet bağışla Hiç kuşku yok lütfu bol olan yalnız sensin. (Âl-i İmrân Suresi-8)
Hikmetli Söz
Ey ademoğlu! Bilmiş ol ki; ruhunu almakla vazifeli olan melek seni bırakmaz ecelin geldiğinde seni bırakıpta başkasına gitmez. Sanki bırakıpta sana gelecekmiş gibi ölüme hazır ol. Gafil olma çünkü sen unutulmuş değilsin. - Hz.Osman (r.a.)