Bismillahirrahmanirrahim Ey imân edenler, Allah'ın size helal kıldığı temiz (ve güzel) şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz ki Allah, haddi aşanları sevmez. Mâide sûresi-87
Bir Hadis
Hz. Reygamber (sav) buyurdular ki:
Şüphesiz ki Allah, hiçbir müminin işlediği iyiliği karşılıksız bırakmaz. Mümin, yaptığı iyilik sebebiyle hem dünyada hem de âhirette mükâfatlandırılır.
Kâfire gelince, dünyada Allah için yaptığı iyilikler karşılığında kendisine rızık verilir. Âhirete vardığında ise, kendisiyle mükâfatlandırılacağı herhangi bir hayrı kalmaz.
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Sen bunu boş yere yaratmadın seni tenzih ve takdis ederiz Bizi cehennem azabından koru. (Âl-i İmrân Suresi-191)
Hikmetli Söz
Hakka yaklaşmak yalvarmakla olur.İnsanlara yaklaşmak ise onlardan bir şey istememekledir.- Erzurumlu İbrahim Hakkı