Bismillahirrahmanirrahim Ey Nebi. Muhakkak ki Biz seni bir şâhit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı olarak gönderdik. Ahzâb sûresi-45
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Kim her namazın sonunda Allah'a otuz üç defa tesbih otuz üç defa hamd eder ve otuz üç defa da tekbirde bulunursa bunların toplamı doksan dokuz eder. Sonra da Lâ ilâhe illallâhu, vahdehu lâ şerîke lehu, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve alâ kulli şeyin kadîr (Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir. Ortağı yoktur. Mülk, Onundur. Hamd, Ona mahsustur. Her şeye güç yetirendir) deyip (bunu) yüze tamamlarsa, günahları denizin köpüğü kadar bile olsa (yine) bağışlanır. (Müslim, Ahmed b.Hanbel, el-Müsned, II/371, 483; İbn Hibban, es-Sahîh, (2616); İbn Huzeyme, es-Sahîh, II/187; Nesâî, Amelul-Yevm vel-Leyl,143)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
`Allah?ım! Tövbelerimizi kabul eyle, şüphesiz ki sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin. Bizi nimetlerine şükredenler, nimetlerinle seni övenler, verdiğin nimetleri kabul edenlerden eyle ve bize nimetlerin devamını ihsan eyle.` - (Hâkim, Temin, No:977)
Hikmetli Söz
Mecliste arif ol, kelamı dinle / El iki söylerse sen de bir söyle Elinden geldikçe iyilik eyle / Hatıra dokunup yıkıcı olma
- (Pir Sultan Abdal)