Bismillahirrahmanirrahim Muhakkak ki Allah ve Resülünü incitenlere, Allah dünyada ve âhirette lânet etmiş ve onlara aşağılayıcı (hakir) bir azap hazırlamıştır. Ahzâb sûresi-57
Bir Hadis
Ebud-Derdâ (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: Herhangi bir müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek, o kimseye: «Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin» diye dua eder. Müslim Zikr 87 (2732) 88 (2733)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz bağışı en çok olan Sensin Sen. Rabbimiz, kendisinde şüphe olmayan bir günde insanları gerçekten Sen toplayacaksın. Doğrusu Allah, va'dinden cayıp dönmez.- İlimde Derinleşenlerin Duası (A.İmran 8-9)
Hikmetli Söz
(İlahi!) Sen
duyurmazsan ben
duyamam, sen
söyletmezsen ben
söyleyemem, sen
sevdirmezsen ben
sevemem. Sevdir
bize hep sevdiklerini,
yerdir bize hep
yerdiklerini, yar et bize
erdirdiklerini. - Elmalılı Hamdi Yazır