Andolsun kendilerine kitap verilenlere her türlü ayeti (delili de) getirsen yine onlar senin kıblene tâbi olmaz. Sen de onların kıblelerine tabi olacak değilsin Onlardan bir kısmı diğer bir kısmının kıblesine de tâbi olmaz. Andolsun, eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların hevalarına (arzu ve kaatlerine) tâbi olursan o zaman şüphesiz ki sen zalimlerden olursun.
(Bakara sûresi-145)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (r.a)'den rivayet edildiğine göre bir adam Peygamber (sav)'e: Bana öğüt ver dedi. O da Kızma buyurdu. O zât isteğini birkaç defa tekrarladı. Resûl-i Ekrem de her defasında Kızma buyurdu. (Buhârî, Edeb 76. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 73)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur Allah'ım Seni zikretmek, nimetlerine şükretmek ve sana en güzel biçimde ibadet etmek konusunda bana yardım eyle. (İbn Huzeyme Duâ 751)
Hikmetli Söz
Ana baba âhı alma. Ana baba âhının zehirini içen kurtulamaz. - Prof. Dr. Ali Fuat Başgil