Bismillahirrahmanirrahim Ve işte böyle. Biz, kazandıkları (günahlar) dolayısıyla zâlimlerin bir kısmını bir kısmına musallat ederiz. En’âm sûresi-129
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Mümin kardeşinize, ister zalim olsun, ister zulme uğramış olsun, yardım ediniz buyurdular. Orada bulunanlardan birisi: Ey Allah'ın Resûlü, haksızlığa uğrayan kişiye yardım ederiz. Fakat haksızlığı yapan kişiye nasıl yardım edeceğiz diye sordu. Peygamberimiz; onu zulümden vazgeçirerek buyurdu. Buhari Mezalim 4
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Rabbim Bana yardım et aleyhime olan şeylere yardım etme. Bana zafer ver aleyhime zafer verme. Lehime tertip kur aleyhime tertip kurma. Bana hidayet et ve hidayeti bana kolaylaştır. Bana zulmeden kimseye karşı bana yardım et. (Tirmizî, Deavât, 103)
Hikmetli Söz
Ey insanlar Allah'a muhalefetten sakınınız. Çünkü Allah'a muhalefetten sakınmak bir ganimettir. En akıllı insan kendisini hesaba çeken, kendini iyi idare eden, ölümden sonrası için iyi amel yapan ve kabrin karanlığı için Allah'ın nurundan faydalanandır. - Hz. Osman (r.a.)