Onun (insanın) önünden ve arkasından gözleyen (melekler) vardır, onu Allah'ın emriyle gözlemektedirler.
Muhakkak ki Allah, kendi nefislerinde (içlerinde) olanı değiştirinceye (bozuncaya) kadar, bir kavmin durumunu değiştirmez. Allah bir topluluğa kötülük murad ettimi, artık onu geri çevirecek yoktur. Onlar için O'ndan başka bir veli de yoktur.
(Ra’d sûresi-11)
Bir Hadis
Resûlü (s.a.s.) vatan uğruna nöbet tutmanın faziletini şu şekilde dile getirmiştir: “Bir gün ve bir gece nöbet tutmak, bir ay oruç tutup geceleri namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Şayet (kişi nöbette) ölürse yapmakta olduğu işin sevabı devam eder, rızkı da devam eder ve kabir deki sorgu meleklerine karşı güven içinde olur.” (Müslim, İmâre, 163). Vatan müdafaası; sahip olunan vatan topraklarını korumakla beraber; aynı zamanda o topraklar üzerinde yaşayan insanların dinini, canını, malını, ırz ve namusunu korumak ve onları huzur içinde yaşatmaktır. Bu yüzdendir ki Allah Resûlü, vatanı korumanın mükâfatı olarak şu sözü söylemiştir: “İki göz vardır ki cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz ve gecesini Allah yolunda nöbet tutarak geçiren göz.” (Tirmizî, Fedâilü’l-cihâd, 12).
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Günahlarımızı yaptığımız haksızlıkları saçmalıklarımızı bilerek ve ciddi olarak yaptıklarımızı bağışla bunların hepsi bizde mevcuttur. (Hâkim Deavât 1916)
Hikmetli Söz
Alan Sensin, veren Sensin, kılan Sensin Ne verdinse odur dahi nemiz var Hakikat üzre anlayıp bilen Sen Ne verdinse odur dahi nemiz var. - Aziz Mahmud Hüdayi