Bismillahirrahmanirrahim Âyetlerimiz hakkında (onları) aciz (etkisiz) bırakmak için yarışırcasına çaba harcayanlar ise, işte onlar için elem dolu, çok iğrenç bir azap vardır. Sebe’ sûresi-5
Bir Hadis
Ümmü Seleme (ra) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: Hangi kadın kocası kendisinden razı olarak vefat ederse, cennete girer. Tirmizî, Radâ 10 (1161)
Bir Dua
`Rabbim, bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım. Ve eğer beni bağışlamaz ve beni esirgemezsen, hüsrana uğrayanlardan olurum.` - Hz. Nuh'un duası (Yunus Suresi 47)
Hikmetli Söz
Eğer düşmanın sana zarar vermesinden korkuyorsan iyilikle onun gönlünü bağlamalısın. d İnsanın merhameti, yumuşaklığı ve cömertliği kendisini düşmanlarına bile sevdirir. Sadi Şirazî