(Hacc) ibadetlerinizi tamamladığınızda artık (eskiden) atalarınızı zikrettiğiniz gibi, hatta ondan da kuvvetli bir zikretme ile Allah'ı zikredin (anın-anlatın).İnsanlardan öylesi vardır ki: "Rabbimiz bize dünyada ver" der. (Halbuki) onun ahirette bir payı (nasibi) yoktur.
(Bakara sûresi-200)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra) rivayet ettiği bir hadiste şöyle anlatıyor: Dostum Rasulullah (s.a.v.) bana (ölünceye dek terk etmeyeceğim) şu üç tavsiyede bulundu: Her aydan üç gün oruç tutmak, duha namazı olarak iki rekat namaz kılmak ve uyumadan önce vitir namazı kılmak. Buhârî, Oruç 1981 Müslim, 721
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım senden seni sevmeyi seni seven kişiyi sevmeyi senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. (Tirmizî Deavât 72)
Hikmetli Söz
Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Âşık ânı seyreyler Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri