Ey iman edenler eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir fırkaya (gruba) tabiî olursanız (bağlanırsanız) sizi imanınızdan sonra tekrar küfre (çevirip) döndürürler.
(Âl-i İmrân sûresi-100)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra)'dan rivayet edildiğine göre Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Erkek olsun kadın olsun her mümin kimsenin kendisine çocuğuna ve malına devamlı olarak musibet iner (Kişi bütün bunlara sabredip tahammül gösterirse günahsız olarak Yüce Allah'a kavuşur. Tirmizî ez-Zühd 56 (2399)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah`ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru. Rabbimiz, şüphesiz Sen kimi ateşe sokarsan, artık onu hor ve aşağılık kılmışsındır; zulmedenlerin yardımcıları yoktur. Rabbimiz, biz: Rabbinize iman edin diye imana çağrıda bulunan bir çağırıcıyı işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz, bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür.
Rabbimiz, elçilerine va'dettiklerini bize ver kıyamet gününde de bizi hor ve aşağılık kılma. Şüphesiz Sen, va`dine muhalefet etmeyensin.(Al-i İmran suresi 191- 194) - Derin Kavrayış Sahiplerinin Duası
Hikmetli Söz
Mecliste arif ol,
kelamı dinle
El iki söylerse sen de
bir söyle
Elinden geldikçe
iyilik eyle
Hatıra dokunup
yıkıcı olma
Karacaoğlan