Bismillahirrahmanirrahim Onlardan bazı çiftlere verdiğimiz (dünya) menfaatlerine sakın gözünü dikme ve onlara hüzünlenip üzülme. Mü'minlere karşı kanadını indir. Hicr sûresi-88
Bir Hadis
Ebu Selâm (ra) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdular: Akşam ve sabaha erdiği vakit: ( رَضِيـتُ بِاللهِ رَبًّا، وَبِالإِسْلاَمِ دِيناً، وَبِمُحَمَّدٍ صَلَّىالله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ نَبِيّاً )
(Rabb olarak Allah`tan, din olarak İslâm`dan, peygamber olarak Muhammed`den razıyım` diyen bir müslüman veya insan veya köle yoktur ki, o kimseyi Kıyamet günü razı ve memnun etmek Allah üzerine bir hak olmasın. (Kütüb-i Sitte)
Bir Dua
“Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.” (Müslim, Zikir ve Duâ, 35)
Hikmetli Söz
O`nu (Allah`ı) tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır.
O`nu unutan, saraylardada olsa zindandadır, bedbahtır.