Bismillahirrahmanirrahim
Ve işte şüphesiz budur Benim dosdoğru yolum. Şu halde hemen ona tâbi. Sizi O'nun yolundan ayıracak (başka) yollara uymayın. İşte böylece size tavsiye etti, umulur ki takvâya ulaşırsınız. En’âm sûresi-153
Bir Hadis
Hz. Âişe r.ha'den Allah Resulu (s.a.v)`in Mekke döneminde de aşûre orucu tuttuğu anlaşılır. Cahiliye devrinde Kureyş, aşûre gününde oruç tutardı. Hicretten önce Hz. Peygamber de (s.a.v) aşûre orucu tutardı. Medine`ye hicret ettikten sonra bu oruca devam etti; ashabına da tutmalarını emretti. Ertesi yıl, Ramazan orucu farz kılınınca, aşûre günü orucunu bıraktı, isteyen bu orucu tuttu, dileyen de bıraktı. (Buhârî, Savm, 69; Tecrîd-i Sarîh, VI, 307, 308)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Açıklarımı ört korkularımı gider ve bana güven ver. Allah'ım Ayıplarımı ört ve korkularımı gider. (Hâkim Deavât No:1902, I, 517)
Hikmetli Söz
Alan sensin, veren sensin, kılan sensin Ne verdinse odur dahi nemiz var Hakikat üzre anlayıp bilen sen Ne verdinse odur dahi nemiz var.- Aziz Mahmud Hüdayi