Biz hiç bir memlekete bir uyarıcı (resul) göndermedik ki, mutlaka oranın varlık içinde şımarmış kimseleri: "Gerçekten biz, sizin kendisiyle gönderildiğiniz şeyi inkar ediyoruz" demiş olmasınlar. Sebe sûresi-34
Bir Hadis
İbni Abbas (r.a)'dan rivayet edildiğine göre o, Arefe günü Peygamber (s.a.v.) ile birlikte (Arafattan Müzdelifeye) dönüyordu. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) arka tarafta bazı kimselerin bağırıp çağırdığını, devesini dövdüğünü ve develerin böğürdüğünü duyunca, onlara kamçısıyla işaret ederek şöyle buyurdu: İnsanlar Yavaş olun! Acelecilik yapmakla sevap kazanılamaz. (Buhârî, Hac 94; Müslim, Hac 268. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Menâsik 63; Nesâî, Menâsik 203)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbimiz bizimle kavmimiz arasında `Sen hak ile hüküm ver Sen hüküm verenlerin en hayırlısısın.- Hz Şuayıbın duası (Araf Suresi 89)
Hikmetli Söz
Bana dünyadan üç şey sevimli oldu: Geceleri namaz kılmak, hastaları ziyaret etmek, sözün doğrusunu söylemek. Hz. Hasan