Bu mübarek bir kitabı (Kur'ân'ı) sana indirdik ki akıl sâhipleri âyetlerini, tedebbür edip iyice düşünsünler ve nasihat alsınlar. (Sâd sûresi-29)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Kim her namazın sonunda Allah'a otuz üç defa tesbih otuz üç defa hamd eder ve otuz üç defa da tekbirde bulunursa bunların toplamı doksan dokuz eder. Sonra da Lâ ilâhe illallâhu, vahdehu lâ şerîke lehu, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve alâ kulli şeyin kadîr (Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir. Ortağı yoktur. Mülk, Onundur. Hamd, Ona mahsustur. Her şeye güç yetirendir) deyip (bunu) yüze tamamlarsa, günahları denizin köpüğü kadar bile olsa (yine) bağışlanır. (Müslim, Ahmed b.Hanbel, el-Müsned, II/371, 483; İbn Hibban, es-Sahîh, (2616); İbn Huzeyme, es-Sahîh, II/187; Nesâî, Amelul-Yevm vel-Leyl,143)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Ey Rabbimiz Bize bu dünyada da iyilik ver öteki dünyada da iyilik ver bizi cehennem azabından koru. (Bakara Suresi-201)
Hikmetli Söz
Ölüm gelmeden önce amel işlemeye bak. Kabrinde yaslanacağın bir şey hazırlamalısın. Öncelikle itikadını düzeltmelisin. Sonra dini yönden zaruri bilgileri öğrenmelisin. Fıkıh kitaplarının açıkladığı şeyleri bilmeli ve amel etmelisin. İmam-ı Rabbani Hazretleri