Bismillahirrahmanirrahim Ve elbette ki, Allah size verdiği (yardım) vâdinde sâdık kaldı. O'nun izniyle onları kırıp geçiriyordunuz (yeniyordunuz). Öyle ki sevdiğinizi (galibiyeti) size gösterdikten sonra, siz çekindiniz ve emir hakkında tartışıp isyan ettiniz.
Sizden kiminiz dünyayı, kiminiz âhireti istiyordu. Sonra (Allah) bir imtihan için sizi onlardan çevirdi (kurtardı). Muhakkak ki sizi affetti. Allah mü'minlere karşı fazl (ihsan ve lütuf) sahibidir. Âl-i İmrân sûresi-152
Bir Hadis
Bilal (ra)'dan dedi ki: Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu: Ey Bilal Fakir olarak öl zengin olarak ölme. Ben bu işi nasıl yapabilirim diye sordum.
Şöyle buyurdu: Rızkın gelirse onu saklama, senden bir şeyler istenirse vermemezlik etme. Ben yine: Ey Allahın Rasûlü bunu nasıl yapabilirim? diye sordum. Şöyle buyurdu: Ya böyle yaparsın yahut da ateş. (Taberânî, el-Kebir, I, 323; Hakim, Müstedrek, IV, 316)
Bir Dua
Allah’ım! Senden benim için hayırları açmanı, işlerimin hayırla sonuçlanmasını, açığı ve gizlisi ile her türlü hayrı, cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle.” (Hakim, Deavât, No: 1911)
Hikmetli Söz
Mümin, neşesi yüzünde ve üzüntüsü kalbinde, göğsü en geniş, nefsi en hakir olandır. Büyüklenmeyi hoş karşılamaz şöhretten nefret eder. Üzüntüsü uzun, endişesi uzak suskunluğu çok, vakti doludur. Çok şükreden çok sabredendir. - Hz. Ali (r.a.)