Ve onlar bir fahşa (kötülük ve hayasızlık) işlediklerinde ya da nefislerine zulmettikleri zaman hemen Allah'ı anıp günahlarından dolayı istiğfar (bağışlanma) isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayacak kimdir Bir de onlar yaptıkları (kötü işlerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.
(Âl-i İmrân sûresi-135)
Bir Hadis
Rahmet Peygamberi'nin torunu Hüseyin'i öperken gören Akra b. Hâbis, şaşkınlığını gizleyememiş ve şöyle demişti: Benim on çocuğum var. Hiçbirisini böyle öpmedim. Bunun üzerine Allah Resûlü,Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. buyurmuştu. (Bu-hârî, Edeb, 18) Buna benzer bir olay da bir bedevî ile yaşanmıştı.
Bir bedevî Peygamberimize gelerek, (Yâ Resûlallah!) Sizler çocukları öper misiniz Halbuki biz çocuklarımızı öpüp okşamayız. demişti. Peygamberimiz ise bu duruma şu yorumu yapmıştı: Allah senin gönlünden merhameti çekip almışsa ben ne yapayım. Buhârî, Edeb,18
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbim, bu şehri bir güvenlik yeri kıl ve halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandır - Hz. İbrahimin Duası (Bakara Suresi 126)
Hikmetli Söz
İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkide iken tevazu gösteren, kudret sahibi iken affeden, kuvvetli olduğu vakit zulmetmeyen ve adaletle hareket edendir.
- (Abdülmelik b. Merva