Muhakkak ki Allah kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini (dilediği kimse için) bağışlar.Kim Allah`a şirk koşarsa gerçekten azim (büyük) bir günah ile iftira etmiş olur.
(Nisâ sûresi-48)
Bir Hadis
Huzeyfe (r.a) şöyle dedi: Hz. Peygamber (s.a.v.) ile birlikte yemek yiyeceğimiz zaman, o, yemeğe dokunmadan elimizi yemeğe sürmezdik. Yine bir gün onunla birlikte yemek yiyecektik. Derken küçük bir kız çocuğu geldi. Sanki biri onu arkasından itiyormuş gibiydi. Hemen elini yemeğe uzattı; fakat Resûlullah (s.a.v.) elini tuttu. Daha sonra bir bedevî geldi; o da arkasından itiliyormuş gibiydi. Resûlullah (s.a.v.) onun da elini tuttu ve sonra şöyle buyurdu: Şeytan besmele çekilmeden başlanan bir yemeğe katılmayı pek arzu eder. O, şu yemeğe katılmak için bu câriyeyi getirdi. Fakat ben elini tuttum. Bu bedevî sayesinde yemeğe katılmak için onu alıp getirdi; onun da elini tuttum. Nefsimi kudretiyle elinde bulunduran Allah'a yemin ederim ki, şeytanın eli, onların eliyle birlikte avucumdaydı. Sonra Peygamber (s.a.v.) besmele çekip yemeğe başladı. (Müslim Eşribe 102. Ebû Dâvûd, Et`ime 15)
Bir Dua
“Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.” (Müslim, Zikir ve Duâ, 35)
Hikmetli Söz
Sahipsiz vatanın batması haktır, / Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. - Mehmet Akif Ersoy