Hani bir zaman Rabbin meleklere Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim demişti Onlar da Biz Seni (sürekli) tesbih edip hamd ile takdis ederken orada fesad (bozgunculuk) çıkaracak ve kanlar dökecek birini mi var edeceksin dediler (Allah ise:) "Şüphesiz ki ben sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.
(Bakara sûresi-30)
Bir Hadis
Übey İbni Kâb (r.a) şöyle dedi: Gecenin üçte biri geçince Hz. Peygamber (s.a.v.) uyanıp kalktı ve şöyle buyurdu: İnsanlar! Allah'ı zikredin Yeri yerinden oynatan birinci sûr üflenecek. Arkasından ikincisi gelecek. Ölüm bütün şiddetiyle gelip çatacak. Ölüm bütün şiddetiyle gelip çatacak.
Übey diyor ki, Hz. Peygamber'e: Yâ Resûlallah! Ben sana çok salavât-i şerîfe getiriyorum. Acaba bunu ne kadar yapmam gerekir diye sordum. Dilediğin kadar, buyurdu.Dualarımın dörtte birini salavât-i şerîfeye ayırsam uygun olur mu diye sordum. Dilediğin kadarını ayır. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için iyi olur, buyurdu. Öyleyse duamın yarısını salavât-i şerîfeye ayırayım, dedim. Dilediğin kadar yap. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için hayırlı olur, buyurdu. Ben yine: Şu halde üçte ikisi yeter mi diye sordum. İstediğin kadar. Ama artırırsan senin için hayırlı olur, buyurdu. Öyleyse duaya ayırdığım zamanın hepsinde sana salavât-ı şerîfe getirsem nasıl olur deyince: O takdirde Allah bütün sıkıntılarını giderir ve günahlarını bağışlar buyurdu. (Tirmizî, Kıyamet 23)
Bir Dua
“Allah’ım! Yaptığım işlerin kötülüğünden de henüz
yapmadığım işlerin kötülüğünden de sana sığınırım!”
(Müslim, Zikir, 65)
Hikmetli Söz
Gerçek sevgi, iyilik gördüğünde artmayan ve kötülük gördüğünde azalmayandır. - Yayha bin Muaz