Şüphesiz ki din Allah katında (ancak) İslam'dır. Ehl-i kitap kendilerine ilim geldikten sonra, ancak aralarındaki hased (ve aşırılık) yüzünden ayrılığa düştüler Kim Allah'ın ayetlerini inkar ederse muhakkak ki Allah hesabı çabuk görendir.İşte bunlar dünya hayatının metaıdır (az menfaatidir) Asıl varılacak güzel yer ise Allah'ın katındadır.
(Âl-i İmrân sûresi-19)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (r.a)'den rivayet edildiğine göre bir adam: Yâ Resûlallah Benim akrabam var. Ben kendilerini ziyaret ediyorum, onlar bana gelip gitmiyorlar. Ben onlara iyilik ediyorum, onlar bana kötülük ediyorlar. Ben onlara anlayışlı davranıyorum, onlarsa bana kaba davranıyorlar, dedi. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem (s.a.v) şöyle buyurdu: Eğer dediğin gibi isen onlara sıcak kül yutturmuş oluyorsun. Sen böyle davrandıkça Allah'ın yardımı seninle beraberdir. (Müslim, Birr 22)
Bir Dua
“Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.” (Müslim, Zikir ve Duâ, 35)
Hikmetli Söz
Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin süsü ve güzelliğidir. Hz. Ali (r.a)