Bismillahirrahmanirrahim De ki: "Rabbimin kelimeleri için şâyet deniz mürekkep olsa ve bir o kadar daha yardım için getirilirse, Rabbimin kelimeleri tükenmeden önce denizler tükenirdi." Kehf sûresi-109
Bir Hadis
Atıyye İbni Urve es-Sa’dî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir kul günaha girerim korkusuyla, yapılması sakıncalı olmayan bazı şeylerden bile uzak durmadıkça, müttakîler derecesine çıkamaz.”
Tirmizî, Kıyâmet 19
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge Sen bizim mevlamızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.- Mü`minlerin Duası (Bakara suresi 286)
Hikmetli Söz
Ne beslersin bu teni;
kabirde kuş, kurt yer
gider.
Cümleler doğrudur sen
doğru isen,
Bulunmaz doğruluk
sen eğriysen.
- Yunus Emre