Bismillahirrahmanirrahim Kim, âhiret ekinini (kazancını) isterse, Biz onun için onun ekinini arttırırız. Kim de dünya ekinini (kazancını) isterse, ona da ondan veririz. Fakat onun âhirette bir nasibi yoktur. Şûrâ sûresi-20
Bir Hadis
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Bir hayra yol gösteren kimsenin, o hayrı yapmış gibi sevap kazanacağını.Müslim İmarat 133
Bir Dua
“Allah’ım! Sevgini, seni seven kimsenin sevgisini ve sevgine ulaştıracak ameli istiyorum. Allah’ım! Sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli eyle.” (Tirmizi, Deavât, 74)
Hikmetli Söz
Gönlünde Allahü Tealanın aşkını taşıyanlar dünya ile tamamen alakalarını kesmişlerdir. Bunlar halk içinde Hak ile olurlar. Biran Allahü Tealayı unutmazlar.- (Ahmed Yesevî)