Bismillahirrahmanirrahim Sizi katımız'da (bize) mertebece yaklaştıracak olan ne mallarınız, ne de evlatlarınızdır. Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar başka. İşte onlar için yaptıkları amellere karşılık, kat kat mükafaatlar vardır ve onlar (cennet) köşklerinde güven içersindedirler. Sebe sûresi-37
(Ubey İbnu Kab (ra) anlatıyor): Resulullah(s.a.v) bana: Ey Ebu`l-Münzir, ALLAH`ın Kitab`ından ezberinde bulunan hangi ayetin daha büyük olduğunu biliyor musun diye sordu. Ben -O ALLAH ki, O`ndan başka ilah yoktur, O Hayy`dir, Kayyum`dur (yani diridir herşeye kıyam sağlayandır- (Bakara 225) -ki buna Ayetü`l-Kürsî denir- dedim. Göğsüme vurdu ve -İlim sana mübarek olsun ey Ebu`l-Münzir!- dedi. (Müslim, Müsafirin 258)
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Sen yardım istenilensin dualar ancak sana ulaşır duaları sen kabul edersin güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır. (Tirmizî Deavât 94)
Ne irfandır veren
ahlaka yükseklik, ne
vicdandır;
Fazilet hissi insanlarda
Allah korkusundandır. - Mehmet Akif Ersoy
Hadis Okudunuz mu ?
| Tekil (Bugün) | 1848 |
| Toplam | 5178189 |
| En Fazla | 12405 |
| Ortalama | 1507 |
