İnsana bir zarar (sıkıntı) dokunduğu zaman, içten yönelmiş olarak Rabbine duâ eder Sonra ona kendinden bir nimet verdiği zaman önceden O`na duâ ettiğini unutur ve O`nun yolundan saptırmak için Allah`a eşler koşmaya başlar De ki küfrün biraz yararlanıp yaşa Muhakkak ki sen ateşin ashabındansın (halkındansın).
(Zümer sûresi-8)
Bir Hadis
Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurur: Müflis kimdir, biliyor musunuz Orada bulunanlar Bize göre müflis, parası ve malı olmayan kimsedir şeklinde cevap verdiler. Bunun üzerine Resûlullah, ahirette kendilerini bekleyen gerçek iflasa karşı ümmetini uyaran şu açıklamaları yaptı: Şüphesiz ki ümmetimin müflisi, kıyamet günü namaz, oruç ve zekâtla (Allah'ın huzuruna) gelir. Aynı zamanda şuna sövmüş, buna iftira etmiş, şunun malını yemiş, bunun kanını dökmüş ve şunu dövmüş bir hâlde gelir. Bunun üzerine iyiliklerinin sevabı şuna buna verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendisine yüklenir. Sonra da cehenneme atılır. Müslim, Birr, 59)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbim, bu şehri bir güvenlik yeri kıl ve halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandır - Hz. İbrahimin Duası (Bakara Suresi 126)
Hikmetli Söz
Ziyanı yok, siz kuyumcu olunuz, ben demirci olayım; yeter ki hepimiz, şu vatan için bir çekice sarılıp çalışalım.- Mehmet Emin Yurdakul