Allah'a verdikleri ahdi (sözü) onu kesin olarak pekiştirdikten sonra bozanlar Allah'ın birleştirilmesi emrettiği şeyi (iyi ilişkileri) koparanlar ve yeryüzünde fesad çıkaranlar. İşte lanet onlar içindir ve yurdun kötüsü olan (cehennem) de onlar içindir.
(Ra`d sûresi-25)
Bir Hadis
Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: Muhammed'in nefsi kudret elinde olan Allâh'a yemin ederim ki eğer bu ümmetten bir Yahudi veya Hıristiyan beni işitir de sonra benimle gönderilen (Kitaba, dîn)e iman etmeden ölürse mutlaka cehennemliklerden olur. Sahîh-i Müslim
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim O'nun elçileri arasında hiç birini (diğerinden) ayırdetmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sana'dır. - (Bakara Suresi-285)
Hikmetli Söz
Ahirette selamet istersen kimseyi incitme. Bir çocuk görünce, `Bu günah işlememiş masumdur. Ben günahkarım, bu benden üstündür` de. Kendinden yaşlı birisini gördüğün zaman da, `Bu benden çok ibadet etmiştir. Benden efdaldir` de. - (İmam Gazali)