Bismillahirrahmanirrahim Yerin içine gireni, ondan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni (O) bilir. O, rahimdir, gafurdur (çok merhamet edicidir, çok bağışlayandır.) Sebe’ sûresi-2
Bir Hadis
Hz. Âişe'den rivayet edildiğine göre, Mahzûm kabilesinden hırsızlık yapan bir kadının durumu Kureyşlileri pek üzmüştü. Bunun üzerine: Bu konuyu Hz. Peygamber (s.a.v.) ile kim görüşebilir diye kendi aralarında konuştular. Bazıları: Buna Resûlullah'ın sevgilisi Üsâme İbni Zeyd'den başka kimse cesaret edemez, dediler. Üsâme de onların istekleri doğrultusunda Hz. Peygamber (s.a.v.) ile konuştu. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Üsâmeye: Allah'ın koyduğu cezalardan birinin uygulanmaması için aracılık mı yapıyorsun buyurduktan sonra kalkıp bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: Sizden önceki milletlerin yok olmasına sebep içlerinden soylu biri hırsızlık yapınca ona dokunmayıp zayıf ve kimsesiz biri hırsızlık yapınca ona cezasını vermeleriydi. Allah'a yemin ederim ki, Muhammed'in kızı Fâtıma hırsızlık yapsaydı onun da elini keserdim. (Buhârî, Enbiyâ 54, Megâzî 53, Hudûd 11, 12; Müslim, Hudûd 8, 9. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Hudûd 4; Tirmizî, Hudûd 6; Nesâî, Sârık 6; İbni Mâce, Hudûd 6)
Bir Dua
“Allah’ım! Senden düzgün bir yaşantı, temiz bir ölüm ve rezil rüsva olmadan Sana dönebilmeyi istiyorum.” (İbn Ebu Şeybe, Dua, 1)
Hikmetli Söz
Şu üç kişiye; yani
cahiller arasındaki
âlime, zengin
iken fakir düşene
ve hatırlı iken
itibarını kaybedene
acı! Unutma
ki, yüksekte
yer tutanlar,
aşağıdakiler
kadar emniyette
değillerdir.
Şeyh Edebali