Muhakkak ki kâfir olup, Allah yolundan engel olanlar ve kendilerine hidayet (apaçık) belli olduktan sonra Resûle karşı gelip incitenler, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremezler. (Allah) onların amellerini boşa çıkaracaktır. Muhammed sûresi-32
Bir Hadis
Ebu Saîdi'l-Hudrî (ra) anlatıyor: Hz.Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Size, insanların en hayırlısı ve en şerlisini haber vermiyeyim mi! İnsanların en hayırlısı o kimsedir ki, kendi veya başkasının atı sırtında ya da yaya olarak, ölünceye kadar Allah yolunda çalışır. İnsanların en şerlisine gelince o da, Allah'ın Kitab'ını okuyup (emir ve yasaklarına) riayet etmeyen kimsedir." Nesâî, Cihad 8, (6, 11-12)
Bir Dua
Allah’ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.” (Hâkim, Deavât, No: 1925)
Hikmetli Söz
Allahım, tasadan ve hüzünden Sana sığınırım; acizlikten ve tembellikten de Sana sığınırım; korkaklıktan ve cimrilikten yine Sana sığınırım; borca mağlub olmaktan ve düşmanların kahrından da yine Sana sığınırım. (3 defa)