Küfürde yarışanlar (çaba harcayanlar) seni üzmesin. Çünkü onlar Allah`a (hiçbir şekilde) zarar veremezler. Allah onlara ahirette hiçbir hazz (nasip) vermemek istiyor. Onlar için azim (büyük) bir azap da vardır.
(Âl-i İmrân sûresi-176)
Bir Hadis
Enes (r.a)'den rivayet edildiğine göre,
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kim evinden çıkacağı zaman Allah'ın adıyla çıkıyor, Allah'a güveniyorum, günahlardan korunmaya güç yetirmek ve ibadette kuvvet bulmak ancak Allah'ın yardımıyladır derse kendisine; doğruya ulaştırıldın, bütün ihtiyaçların yerine getirildi ve her kötü şeyden korundun diye cevap verilir. Şeytan da kendisinden uzaklaşır.
Ebû Dâvûd, Edeb 103; tirmîzî, Deavât 34
Ebû Dâvûdun rivayetinde şu fazlalık vardır: `Şeytan, diğer şeytana: Hidayet edilmiş, tüm ihtiyaçları karşılanmış ve korunmuş kişiye karşı sen ne yapabilirsin ki der.
Ebû Dâvûd, Edeb 104)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
`Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem
azabından koru!` - Âl-i İmrân Suresi-191
Hikmetli Söz
Sözlerin amellerinden sayıldığını bilen kimse, az konuşur ve ancak kendisini ilgilendiren şeyleri söyler. - Hz. Ali (r.a)