Bismillahirrahmanirrahim
(O Allah) Göklerin, yerin ve her ikisi arasında bulunanların Rabbidir. Şu halde O'na kulluk (ibadet) et ve O'na kullukta sabırlı (kararlı) ol. Hiç O'nun ile aynı ismi alan birini biliyor musun? Meryem sûresi 65
Bir Hadis
Hz.Ömer ve Hz. Ebû Bekir arasında tatlı bir rekabet vardı. Bir gün Hz. Peygamberin herkesin elinden geldiğince sadaka vermesini istemesi üzerine, Hz. Ömer, Ebû Bekiri geçersem işte bugün geçerim. diye düşündü. Zira o dönemde maddi imkânları iyiydi. Bunun üzerine malının yarısını getirip Hz. Peygambere teslim etti. Resûlullah (s.a.v.), Ailene ne bıraktın dedi. Hz. Ömer, getirdiği kadarını da onlara ayırdığını söyledi. Biraz sonra Hz. Ebû Bekir, malının tamamını getirdi. Sonra Resûlullah (s.a.v.) ona da, Ailene ne bıraktın diye sordu. Ebû Bekir, Onlara Allah ve Resûlünü bıraktım. cevabını verdi. Bunun üzerine Hz. Ömer, Ebû Bekire, Bundan sonra seninle hiçbir şeyde asla yarışmam. dedi.
Ebû Dâvûd, Zekât, 40
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
`Rabbim, şüphesiz kavmim beni yalanladı.`
`Bundan böyle, benimle onların arasını açık bir hükümle ayır ve beni ve benimle birlikte olan mü'minleri kurtar.` - Hz. Nuhun duası (Şuara Suresi 117-118)
Hikmetli Söz
Allah?a dayan sa?ye sarıl hükmüne ram ol / Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol. - (Mehmet Akif Ersoy)