Bismillahirrahmanirrahim De ki: "Kötü (ve pis) olan ile temiz (ve iyi) bir olmaz. Şâyet kötü (ve pis) olanın çokluğu size acayip gelip hoşuna gitse bile. Ey temiz akıl sahipleri, Allah'a karşı takvâlı olun. Umulur ki felâha (kurtuluşa) erersiniz. Mâide sûresi-100
Bir Hadis
Ali b. Ebi Tâlib (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.) şöyle buyurdu: Cimri yanında adım anıldığı halde bana salât ve selâm getirmeyen kimsedir. (Tirmizî Deavât 101 (3546)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Rabbim Bütün işlerimdeki ölçüsüzlüğümü cahilliğimi ve hatamı bağışla Sen bunları benden daha iyi biliyorsun. (Buhârî Deavât 60 Müslim Duâ 70)
Hikmetli Söz
Kardeşin senden alakasını kestiğinde ziyareti; yüz çevirdiğinde lütuf ve yakınlığı; cimrileştiğinde cömertçe harcamayı; uzaklaştığında yakınlaşmayı; sert tavır takındığında yumuşak davranmayı; suç işlediğinde özrü kabul etmeyi üstlen. Hz. Ali (r.a.)