Sonra bunun ardından kalpleriniz katılaştı Taş gibi hatta daha katı Çünkü taşlardan öyleleri vardır ki onlardan nehirler fışkırır öyleleri vardır ki yarılır ondan sular çıkar öyleleri vardır ki Allah haşyetinden (saygı dolu korkusundan) yuvarlanır Allah (hiçbir zaman) yaptıklarınızdan gafil değildir.
(Bakara sûresi-74)
Bir Hadis
Peygamberimiz (s.a.v) Kadir Gecesini ibadetle geçirir, aile fertlerini de ibadet etmeleri için uyarırdı. Tirmizî Savm 72
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur Kulağımın kötülüğünden gözümün kötülüğünden dilimin kötülüğünden kalbimin kötülüğünden tenimin kötülüğünden sana sığınırım. (Nesâî İstiâze 4)
Hikmetli Söz
Şu üç kişiye: yani cahiller arasındaki alime, zengin iken fakire düşene ve hatırlı iken, itibarını kaybedene acı! Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değillerdir. - Şeyh Edebali