Ve ıslah edilmesinden (düzeltilmesinden) sonra yeryüzünde fesad (bozgunculuk) çıkarmayın. O'na korkarak ve umarak duâ edin Muhakkak ki Allah'ın rahmeti muhsinlere (iyi olanlara) yakındır.
(A’râf sûresi 56)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi:
Bedevînin biri Mescid-i Nebevî’de küçük abdestini bozmuştu. Sahâbîler onu azarlamaya kalkıştı. Bunun üzerine Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Adamı kendi haline bırakın. Abdest bozduğu yere bir kova (veya büyük bir kova) su dökün. Siz kolaylık göstermek için gönderildiniz, zorluk çıkarmak için değil.”
(Buhârî, Vudû’ 58, Edeb 80)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlakımı da güzelleştir. (İbn Hanbel Müsned I/403)
Hikmetli Söz
Neye yaklaşsam sonu uzaklık ve kırgınlık. Anla ki, yok Allah'tan başkasıyla yakınlık. Anladım işi sanat Allah'ı aramakmış.Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış. - Necip Fazıl Kısaküre