Hep birlikte Allah'ın ipine (vahye) sımsıkı sarılın. Tefrikaya (ayrılığa) düşmeyin. Ve Allah'ın sizin olan nimetini düşünüp hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz de O kalplerinizin arasını ısındırdı ve siz O`nun nimetiyle kardeşler haline geldiniz. Yine siz tam ateş çukurunun kenarındayken oradan sizi kurtardı. İşte Allah, size ayetlerini böyle açıklıyor Umulur ki hidayete (dosdoğru yola) gelirsiniz.
(Âl-i İmrân sûresi-103)
Bir Hadis
Ebu Zer (Cündeb İbnu Cünade el-Gıfari) (ra) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v) buyurdular ki): Bana Cebrail aleyhisselam gelerek Ümmetinden kim ALLAH`a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer müjdesini verdi` dedi. Ben (hayretle) `Zina ve hırsızlık yapsa da mı?` diye sordum. `Hırsızlık etse, zina yapsa da` cevabını verdi. Ben tekrar `Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!` dedim. `Evet, dedi, hırsızlık da etse, zina da yapsa!- [Hz. Peygamber (s.a.v) dördüncü keresinde ilave etti]: `Ebu Zer patlasa da cennete girecektir. (Buhari, Tevhid 33)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Günahlarımızı, yaptığımız haksızlıkları saçmalıklarımızı bilerek ve ciddi olarak yaptıklarımızı bağışla bunların hepsi bizde mevcuttur. (Hâkim Deavât No:1916)
Hikmetli Söz
Doğru yola gittin ise, eğer dediğin tuttun ise,
Bir hayır da ettin ise, birine bindir az değil.
- (Yunus Emre)