Fakat (nefsine) zulmedenler kendilerine söylenen sözü bir başkasıyla değiştirdiler. Biz de o zalimlerin yaptıkları fısktan (yoldan çıkmadan) dolayı üzerlerine gökten (iğrenç) bir azap indirdik.
(Bakara sûresi-59)
Bir Hadis
Ebu Ümame (ra)'dan dedi ki: Rasûlullah (s.a.v)'i şöyle buyururken dinledim: Kuran okuyunuz. Çünkü o kıyamet gününde Kuran okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir. İki çiçeği, (Bakara ve Âl-i İmrân surelerini) de okuyunuz. Çünkü onlar kıyamet gününde sahiplerini (kendilerini okumaya devam edenleri) savunmak ve onlar adına delil getirmek üzere iki bulut (ya da iki gölgelendirici) gibi yahut saf saf dizilmiş iki bölük kuş gibi geleceklerdir. Bakara suresini okuyunuz, onu almak bir bereket, onu terk etmek bir pişmanlıktır. Büyücüler onun üstesinden gelemezler. (Müslim, I, 553)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Ey Rabbim Beni ve kardeşimi bağışla bizi rahmetine gark eyle Sen merhametlilerin en merhametlisisin. (Arâf Suresi-151)
Hikmetli Söz
Akıl dışında olan şeyler, keşif ve müşahedeyle kalp gözüyle anlaşılır. Akıl bunları anlayamaz. Nitekim,his uzuvları da aklın anladığı şeyleri anlamıyor. - Molla Camî