Bismillahirrahmanirrahim Sizden önceki nesillerde yeryüzündeki fesattan (insanları) alıkoyacak fazilet sahibi kimseler bulunmalı değil miydi?
Ancak içlerinden kendilerini kurtardığımız çok azı hariç (bunu yapmadılar). Zulmedenler ise içinde bulundukları refahın peşine düştüler ve mücrim (suçlu) kimseler oldular. Hûd sûresi-116
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (r.a.)'den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: Dünya müminin zindanı kâfirin de cennetidir. Müslim, Zühd 1. Tirmizî, Zühd l6; İbni Mâce, Zühd 3
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) buyurdular ki Allah'ım Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her türlü kötü şeylerden) temizle sen temizleyenlerin en hayırlısısın Sen nefsimin dostu ve mevlasısın. (Müslim Duâ 73)
Hikmetli Söz
insan, sözü ile tartılır veya işi ile değerlendirilir. Seni zinet yönünden ağır getirecek şeyi söyle ve kıymetinin artıracak şeyi yap. Hz. Ali (r.a)