Kendilerine kitap verdiklerimiz Onu (Hz. Resullah`ı) kendi çocuklarını tanır gibi tanırlar. Buna rağmen içlerinden bir kısmı bildikleri (anladıkları) halde hakikati gizlerler.
(Bakara Sûresi-146)
Bir Hadis
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah'ım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Mâlik, Duâ, No:508)
Bir Dua
`Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben sana dua etmekle mutsuz olmadım.`
`Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın)dır. Artık bana kendi katından bir yardımcı armağan et.`
`Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun. Rabbim, onu (kendisinden) razı olunan(lardan) kıl.` - Hz Zekeriyenın Duası (Meryem suresi 4-6)
Hikmetli Söz
Ey akıl sahibi,
ilim yüksek bir
makamdır. Ona
nail olduğun
zaman diğer bütün
makamlar yok olur.
İmam Burhaneddin
ez-Zernuci