Bismillahirrahmanirrahim
Bunun sebebi şudur: Bir kavim (toplum), kendinde olan (güzellikleri) değiştirmedikçe Allah onlara nimet olarak bağışladığı (güzellikleri) değiştirici değildir Şüphesiz ki Allah semidir âlimdir (hakkıyla işitendir bilendir) (Enfâl sûresi-53)
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah merhametini yüz parçaya ayırdı, doksan dokuz parçasını kendi yanında tuttu, bir parçasını yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle yaratıklar birbirine merhamet eder. Hatta yavrulu hayvan, bir tarafını incitir endişesiyle ayağını yavrusundan sakınır. Müslim Tevbe 17
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Ey gökleri ve yeri yaratan Dünyada da ahirette de beni yönetip himaye eden sensin. (Yûsuf Suresi 101)
Hikmetli Söz
Kanayan bir yara gördüm'mü yanar ta ciğerim Onu dindirmek için kamçı yerim çifte yerim! Adam aldırmada geç git diyemem aldırırım. Çiğnerim çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım.
- Mehmet Akif Ersoy