İnsana bir zarar (sıkıntı) dokunduğu zaman, içten yönelmiş olarak Rabbine duâ eder Sonra ona kendinden bir nimet verdiği zaman önceden O`na duâ ettiğini unutur ve O`nun yolundan saptırmak için Allah`a eşler koşmaya başlar De ki küfrün biraz yararlanıp yaşa Muhakkak ki sen ateşin ashabındansın (halkındansın).
(Zümer sûresi-8)
Bir Hadis
İyâz İbni Himâr (r.a.)'den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) (hadis-i kutside) şöyle buyurdu Allah Teâlâ bana: O kadar mütevâzi olun ki, kimse kimseye böbürlenmesin kimse kimseye zulmetmesin diye bildirdi.(Müslim, Cennet 64.Ebû Dâvûd, Edeb 40; İbni Mâce, Zühd 16, 23)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur Allah'ım! Peygamberin Muhammedin senden istediği hayırlı şeyleri biz de senden istiyoruz. Peygamberin Muhammedin sana sığındığı kötü şeylerden biz de sana sığınıyoruz. Yardım sendendir ve varış sanadır. Güç ve kuvvet sadece senin yardımınladır. (Tirmizî Deavât 88)
Hikmetli Söz
Dili korumak, altını ve gümüşü korumaktan daha zordur.- Muhammed ibn-i Vasi