Kadınlara oğullara kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe salma (cins) atlara (araçlara) hayvanlara ve ekinlere karşı duyulan (aşırı) sevgi ve şehvet ile insanlara süslü (çekici) gösterildi.
(Âl-i İmrân sûresi-14)
Bir Hadis
Amr ibni Ümeyye ed-Damri (ra) anlatıyor: Bir sefer dönüşü Resulullah (s.a.v)'e uğradım Ey Ebu Umeyye sabah yemeğini bekle (beraber yiyelim) buyurdular. Ben Oruçluyum dedim. Öyleyse gel yaklaş sana yolcudan haber vereyim de dinle dedi ve devamla: Allah Teâla Hazretleri yolcudan orucu ve (dört rekatlı farz) namazın yarısını kaldırdı buyurdu. (Nesâi Savm 50)
Bir Dua
“Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle.” (Hâkim, Deavât, No:1878)
Hikmetli Söz
Allah Teâlâ?nın kuldan
yüz çevirdiğine en
büyük işaret, kulun
kendisine fayda
vermeyecek boş şeylerle
ilgilenmesidir. - Cüneyd-i Bağdâdî