Adaklarını (sözlerini) yerine getirirler ve şerri (sıkıntısı) yaygın olan bir günden (kıyametten) korkarlar.
(İnsan sûresi-7)
Bir Hadis
Ebû Mûsâ el-Eş’arî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre
Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ, bir ümmete rahmetle muamele etmek isterse, o ümmetin peygamberini onlardan önce öldürür. Onu, kendileri için âhirette öncü ve kılavuz yapar. Allah Teâlâ, bir ümmeti de helâk etmek isteyince, daha peygamberleri sağ iken o millete azâbeder, onun gözü önünde onları mahveder. Peygamberi yalanlayıp emrine karşı gelmeleri yüzünden onları helâk etmek suretiyle peygamberini de memnun ve teselli eder.”
Müslim, Fezâil 24
Bir Dua
`Rabbim, eğer dileseydin, onları ve beni daha önceden helak ederdin. (Şimdi) İçimizdeki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi helak edecek misin? O da Senin denemenden başkası değildir. Onunla sen dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirirsin. Bizim velimiz Sensin. Öyleyse bizi bağışla, bizi esirge; Sen bağışlayanların en hayırlısısın.`
`Azabımı dilediğime isabet ettiririm, rahmetim ise her şeyi kuşatmıştır; onu korkup sakınanlara, zekatı verenlere ve bizim ayetlerimize iman edenlere yazacağım.` - Hz Musanın duası (Araf Suresi 155-156)
Hikmetli Söz
Her zahirin ona benzeyen bir batını vardır. Zahiri güzel olanın batını da güzel olur. Zahiri kötü olanın, batını da kötü olur. Hz. Ali (r.a.)