Bismillahirrahmanirrahim İşte bu, onların cezası olan cehennemdir. Küfür üzere olmaları, âyetlerimi ve Resullerimi alay konusu edinmeleri sebebiyledir. Kehf sûresi -106
Bir Hadis
Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: Ensârdan bir zat Resulullah (s.a.v.)`e (hafızasını) şikayet ederek dedi ki: Ey Allah`ın Resûlü! ben senden hadis işitiyorum, çok hoşuma gidiyor, ancak hafızamda tutamıyorum. Resulullah (s.a.v.) ona şu cevabı verdi: Sağ elini yardıma çağır ve eliyle yazma işareti yaptı. Tirmizî, İlm 12, (2668)
Bir Dua
"Allah’ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.” (Hakim, Deavât, No: 1925)
Hikmetli Söz
Cefa yüzünden vefayı terketme ! - Hâfız-ı Şirazi (rh)