Bismillahirrahmanirrahim İşte bu, onların cezası olan cehennemdir. Küfür üzere olmaları, âyetlerimi ve Resullerimi alay konusu edinmeleri sebebiyledir. Kehf sûresi -106
Bir Hadis
Hz. Enes (ra) ALLAH şüphesiz zerre kadar haksızlık etmez zerre kadar iyilik olsa onu kat kat artırır ve yapana büyük ecir verir ayeti ile ilgili olarak Resulullah (s.a.v)`in şöyle dediğini rivayet etti: ALLAH hiçbir mü`mine, yaptığı tek hayrın bile karşılığını ihmal etmek suretiyle zulümde bulunmaz. Yaptığı her hasenenin karşılığı hem dünyada hem de ahirette kendisine verilir. Kafir ise, yaptığı hayır sebebiyle dünyada öylesine yedirilir ki, ahirete varınca, karşılığı verilecek tek hayrı kalmaz. (Müslim, Sıfatu`l-Münafıkın 56)
Bir Dua
“Allah’ım! Tövbelerimizi kabul eyle, süphesiz ki sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin. Bizi nimetlerine şükredenler, nimetlerinle seni övenler, verdiğin nimetleri kabul edenlerden eyle ve bize nimetlerin devamını ihsan eyle.” (Hakim, Temin, No: 977)
Hikmetli Söz
Allah’a yakınlaşman, O’nun sana yakınlığının şuuruna varmandır.
Ataullah İskenderi