İman edenler ve imanlarına zulüm (küfür-şirk) bulaştırmayanlar (varya) işte emniyet onlar içindir ve onlar hidayete ermiş olanlardır.
(En’âm sûresi-82)
Bir Hadis
Müstevrid İbni Şeddâd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Âhirete göre dünya, sizden birinizin parmağını denize daldırmasına benzer. O kişi parmağının ne kadarcık bir su ile döndüğüne baksın.”
Müslim, Cennet 55
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Açlıktan sana sığınırım Çünkü açlık ne kötü bir arkadaştır Hainliktende sana sığınırım Çünkü hainlik ne kötü bir sırdaştır. (Ebû Dâvûd Vitir 32)
Hikmetli Söz
Sadaka verirken gizli vermek, kendine bir musibet geldiğinde bağırıp çağırmayarak, yaygara yapmayarak gizlemek gerekir. Bir günah işlediğinde ceza gelmeden hemen tövbe et. Sadaka vermek sıddikler nişanıdır. Onlar sıddikler zümresindendir. - (İmam Gazali)