(Sakın) Allah'ı zalimlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma. Muhakkak ki onları gözlerin dehşetten donup kalacağı bir güne (kıyamete) ertelemektedir.
(İbrâhim Sûresi-42)
Bir Hadis
Sahâbeden Selmân İbni Âmir ed-Dabbî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Herhangi biriniz iftar etmek istediği zaman orucunu hurma ile açsın. Hurma bulamazsa, su ile iftar etsin. Su temizdir."
Ebû Dâvûd, Savm 21; Tirmizî, Zekât 26, Savm 10
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Açıklarımı ört korkularımı gider ve bana güven ver. Allah'ım Ayıplarımı ört ve korkularımı gider. (Hâkim Deavât No:1902, I, 517)
Hikmetli Söz
Alan Sensin veren Sensin kılan Sensin / Ne verdinse odur dahi nemiz var / Hakikat üzre anlayıp bilen Sen / Ne verdinse odur dahi nemiz var.
- (Aziz Mahmud Hüdayi)