Ahidleştiğiniz zaman Allah'ın ahdini (sözünüzü) yerine getirin sağlamlaştırdıktan sonra yeminleri (asla) bozmayın. Çünkü Allah'ı üzerinize kefil kılmıştınız. Muhakkak ki Allah yaptıklarınızı bilir.
(Nahl sûresi-91)
Bir Hadis
İbni Mes’ûd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Cehenneme kimin girmeyeceğini veya cehennemin kimi yakmayacağını size haber vereyim mi? Cana yakın olan, herkesle iyi geçinen, yumuşak başlı olup insanlara kolaylık gösteren kimseleri cehennem yakmaz.”
Tirmizî, Kıyâmet 45
Bir Dua
Allah’ım! Senden benim için hayırları açmanı, işlerimin hayırla sonuçlanmasını, önceki, açığı ve gizlisi ile her türlü hayrı, cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle.” (Hakim, Deavât, No: 1911)
Hikmetli Söz
Üç zümreye, üç şey çirkin düşer: Padişahlara sertlik, âlimlere mal sevdası, zenginlere cimrilik. - (Molla Camî)